Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

2017年活动

如果在冬夜,一只鬼,生来小丑又无名

Beijing Inside-Out Art Museum

 

如果在冬夜,一只鬼,生来小丑又无名

演讲者:张纹瑄

时间:2017年12月23日,周六下午两点

地点:中间美术馆会议室

地址:北京市海淀区杏石口路50号中间艺术区中间美术馆

 

我三叔公是鹿港一间小公庙的乩童。公庙相对于私坛,就是在一个村里中,几乎所有人都会去拜拜的地方。有一年过年,家人们在说着这家人如何如何那家人如何如何的时候,不识字的三叔公阿顶告诉我很多“办事”的经历。那些故事失去了主词,也失去了确切时间,在这些飞檐破砖的故事之间,他教了我一个字——借名。

 

当他在说到这个内建逃逸路线的规则之后我才发觉,所有围绕着神、鬼、无主灵的种种,指向的并非民间知识,也非万物有灵,而是历史书写。